MČ Praha 15 podporuje akci Ukliďme Česko

Městská část Praha 15 podporuje největší dobrovolnickou akci v republice Ukliďme Česko, která se u nás uskuteční v sobotu 16. dubna ve třech lokalitách. Cílem je odstranit odpadky, nepořádek a nelegální černé skládky.

Připojte se, pokud Vám není lhostejné prostředí, ve kterém žijeme. Společný úklid je určitě zábavnější a rychlejší. Chcete-li se zapojit v lokalitě Na Groši, kontaktujte nás na telefonním čísle 739 458 759, připravíme Vám potřebné náčiní. Sraz účastníků bude v 9.30 hodin u bývalého Medovníku ve Strašnické ulici.

K akci se ale můžete připojit i v 9.00 hodin u malého parkoviště pro auta vedle vlakové zastávky Horní Měcholupy (http://www.uklidmecesko.cz/event/11265/) nebo od 14.00 hodin v lokalitě Trojmezí (http://trojmezi.info/2016/04/07/2070/).

Poprvé se akce Ukliďme Česko konala na jaře roku 2014 a měla velký úspěch. Sešlo se asi šest tisíc dobrovolníků, kteří společně odstranili zhruba 350 tun odpadu, navíc byla akce oceněna Ekologickým Oskarem. Druhý ročník byl ještě úspěšnější, zúčastnilo se přes 31 000 lidí. Letos se Spolek Ekosmák (organizátor Ukliďme Česko) a Český svaz ochránců přírody (organizátor Ukliďme svět) spojily dohromady a vznikla tak jedinečná akce, která si slibuje ještě větší účast než v minulých letech.

Autor článku: karolina.skrcena@praha15.cz Tiskové zprávy