Praha 15 přivítá v srpnu účastníky Europ Raid

Městská část Praha 15 se stala jako jediný český zástupce partnerským místem třetího ročníku akce Europ Raid. Této spanilé cesty Evropou, kterou pořádají francouzští vysokoškolští studenti ve věku od 18 do 30 let, se letos účastní 200 účastníků rozdělených do 65 tříčlenných týmů s 65 vozy značky Peugeot 205.

Tour má v itineráři 23 zastávek v 18 zemích Evropy. Jednotlivé týmy ujedou celkem 10 330 km v 23 dnech s průměrným počtem 450 ujetých kilometrů na den. Během cesty uvidí 14 evropských hlavních měst a 100 míst zanesených v seznamu UNESCO. Cílem cesty není však pouhé poznávání zajímavých evropských zákoutí, studenti s sebou povezou téměř 6 tun školních pomůcek, které odevzdají v 10 předem vybraných školách východní Evropy.

Na každé zastávce chtějí studenti poznat místní obyvatele a zástupce místní samosprávy, tudíž i občané Prahy 15 jsou zváni na drobnou seznamovací akci, která se uskuteční ve středu 17. srpna ve večerních hodinách v areálu Na Šancích (Turínská 1494/1, 10900 Praha 10- Horní Měcholupy).

Autor článku: karolina.skrcena@praha15.cz Tiskové zprávy